Wat is bandagisterie?

Lumbostaten voor de rug

Een lumbostaat is een op maat gemaakt stoffen corset dat door circulaire druk en werkende baleinen een gunstig effect heeft op uw rug.

test

test

Meer info!

Buikgordels

Bij abdominale breuken of eventraties worden dikwijls buikgordels voorgeschreven door de huisarts.

test

test

Meer info!

Breukbanden

Breukbanden zijn zoals het woord het zelf zegt, bandages om breuken op zijn plaats houden.

test

test

Meer info!

Borstprothesen

Borstkanker en amputatie, het is jammer genoeg een veel voorkomende combinatie.

test

test

Meer info!

Steunkousen voor been en arm

Wij helpen u met arm- en beenkousen en wondkousen.

test

test

Meer info!

Stoma en incontinentie

Stomazorg is een ander aspect binnen onze bandagisterie. Wij zoeken samen met de stomadrager naar de gepaste oplossing voor de specifieke behoeften.

test

test

Meer info!

Online een afspraak maken? Dat kan!

Lumbostaten voor de rug


Een lumbostaat is een op maat gemaakte stoffen corset welke door circulaire druk en werkende baleinen een gunstig effect hebben op uw rug. De organen worden samengedrukt om de rug houding te veranderen. Samen met de circulaire compressie zorgt dit voor pijnontlasting en positionering van de rugwervel.

Buikgordels


Bij abdominale breuken of eventraties worden dikwijls buikgordels voorgeschreven door de huisarts. Deze steunen de buikwand en zorgen er voor dat u met de nodige steun door het leven gaat.

Breukbanden


Breukbanden zijn zoals het woord het zelf zegt, bandages om breuken op zijn plaats te houden. Een lies-, navel-, dij- en scrotale breuk zijn de meest voorkomende types. Hoewel er chirurgisch meestal perfect kan worden ingegrepen, is er soms een contra-indicatie voor chirurgie aanwezig. In dit geval, of in afwachting van de operatie, kan een breukband een oplossing voor veel mensen betekenen.

Stoma en incontinentie


Stomazorg is een ander aspect binnen onze bandagisterie. Wij zoeken samen met de stomadrager naar de gepaste oplossing voor de specifieke behoeften. Men kan bij ons stalen uitproberen, vooraleer een dotatie aan te vragen. Het comfort van de patiënt is van groot belang. Coloplast, Convatec en Hollister zijn dan ook geen onbekenden voor ons.

 

Ons doel is de mensen te helpen om een vrij en actief leven te leiden. Essentieel hierbij is de individuele aanpak, een hoge kwaliteit en oog voor afwerking.

 

Hebt u vragen over bandagisterie?


Borstprothesen

Borstkanker en amputatie, het is jammer genoeg een veel voorkomende combinatie. Ortho Medica heeft ervoor gekozen om qua borstprothesen met marktleider Amoena te werken. Omdat zij als firma enorm in hun eigen producten investeren om ze naar de klant toe te optimaliseren.

Onmiddellijk postoperatief krijgt u een mousse prothese die qua volume overeenkomt doch niet naar gewicht. Dit omdat de huid op dit moment nog gevoelig is. 

Na ongeveer 6 weken heeft u recht op een eerste tijdelijke silicone prothese. Bij Ortho Medica letten wij enorm op dat de vorm en gewicht overeenkomt met de geamputeerde borst. 

Na de eerste silicone prothese heeft u opnieuw recht op tussenkomst na 1 jaar op uw definitieve prothese. Door hormonale werking en medicatie kan het volume van de overgebleven borst het eerste jaar nog schommelen. Voor uw definitieve prothese besteden wij extra aandacht aan de noden van onze klanten. Zelfklevend, extra light, … Vraag gerust raad aan onze getrainde medewerkers. Vanaf nu heeft u om de 2 jaar recht op tussenkomst van de mutualiteit.


Steunkousen voor been en arm na lymfoedeem


Armkous


Na verwijderen van lymfeknopen in de oksel kan er invaliderende zwelling van de hand en arm optreden. Een steunkous helpt met het afdrijven van het overtollige lymfevocht door een stuwende werking van onder naar boven. Zo ontzwelt de arm en behoud u uw mobiliteit.


Beenkous


Of het nu lymfevocht is of een gestoorde bloedsdoorstroming, spataders of een faling van de kleppen. Steunkousen helpen de circulatie en zo geraakt u af van uw vermoeide en gezwollen benen. Circulaire druk die stuwend werkt van onder naar boven, helpt uw lichaam met de bloedcirculatie of met het afdrijven van lymfevocht. 

Bij Ortho Medica werken wij voornamelijk met Bauerfeind, Juzo en Jobst. Wist u trouwens dat er ook ultra dunne steunkousen bestaan die nauwelijks te onderscheiden zijn van gewone nylons? Vraag er naar bij uw volgende bezoek.


Wondkous


Ook voor moeilijk geneesbare open beenwonden zijn speciale wondsteunkousen ontwikkeld die het genezingsproces versnellen. De speciale breimethode zorgt ervoor dat de steunkousen de wonde in recordtempo dicht krijgt. Best gebeurt de behandeling in samenspraak met de vaatchirurg en de wondverpleegkundige.

Neem vrijblijvend contact met ons op