Ganganalyse


Heel wat mensen worden met voetproblemen geconfronteerd. Zolen of voetorthesen moeten met wetenschappelijke precisie worden aangemaakt, zo niet blijft het probleem of wordt het onvoldoende behandeld door ontbrekende factoren (wat men niet ziet, kan men niet behandelen).


Lees meer

Hebt u voetproblemen?

Voetscan

Ortho Medica, beschikt over een hoogtechnologische drukplaat (RS-scan) waarmee een accurate scan van de voet kan worden uitgevoerd , zowel statisch als dynamisch (in stilstand en bewegend). Zo loopt de patiënt blootsvoets enkele stappen op een drukplaat van 50 cm waarbij het apparaat haarfijn de druk op de voeten tijdens de voetafrol meet.

Die drukplaat staat in verbinding met een beeldscherm van een PC die een twee- en driedimensionaal beeld van de loopbeweging van de patiënt geeft en de meetresultaten weergeeft. Hierdoor kunnen wij de voetzool perfect op maat maken.

Vroeger was de schuimafdruk de enige methode om een voetafdruk te nemen. Je had dan wel een negatief van de voet in rusttoestand en je kon de afwijking zien, maar je had geen mogelijkheid om de drukpunten op te merken, belangrijk om de nodige ontlastingen aan te brengen. Met deze voetscan kan dat wel.

Ook de dynamische maatopname heeft zijn nut. We kunnen nu de beweging van de voetafrol volgen, namelijk de beweging die de voet maakt tijdens het stappen. Hiermee bepalen we de parameters om de voetafrol te optimaliseren of om prestaties te boosten. De digitale ganganalyse kan ook dienen voor het maken van 3D geprinte zolen.

Wilt u een voetscan laten maken?


 

De voordelen


De patiënt krijgt via het beeldscherm ook visuele feedback over zijn eigen loopprobleem. Wij zien bovendien ook de werking van die spieren die een effect kunnen hebben op (top)sportprestaties. Zo kunnen we per sporttak de benodigde functies accentueren. Propulsie bij lopen/voetbal, stabiliteit bij golf, … De drukplaat met driedimensionale voetscan bestaat al enkele jaren in de VS, maar begint pas de laatste jaren zijn weg te vinden bij dokters, kinesisten, podologen en orthopedische technici (ook universiteiten en topsportclubs). De volledige analyse en meetresultaten kunnen overigens ook naar de behandelende arts worden gemaild.

Heeft u als sportclub interesse om uw prestaties te boosten? Blessureleed te vermijden?


Maak een afspraak
 
 

Deze scan biedt een onmiskenbare meerwaarde voor de diagnose en behandeling van een voetprobleem.

 

Hebt u specifieke vragen hierover?