Orthopedie

sport
revalidatie

Na een blessure heeft uw lichaam wat tijd nodig om zijn functie weer volledig uit te voeren.

test

test

Meer info!

chronische
aandoening

Bij definitief verlies van een functie of blijvende last spreken we van een chronische aandoening.

test

test

Meer info!

preventieve
orthese

Contracturen kunnen worden voorkomen of gecorrigeerd door middel van een orthese.

test

test

Meer info!

Hebt u vragen over specifieke ortheses?

sport revalidatie


Na een blessure heeft uw lichaam wat tijd nodig om zijn functie weer volledig uit te voeren. Uiteraard gaat u na een blessure of chirurgische ingreep langs bij de kinesist om de beweeglijkheid terug te winnen of spieren te versterken. Ook een brace kan u helpen om deze functie tijdelijk over te nemen of te ondersteunen. Bij Ortho Medica hebben we de voornaamste merken in voorraad: Donjoy, Bletsoe, Push, Medi, enz . Maar ook maatwerk is perfect mogelijk. In eigen atelier kunnen wij maatwerk produceren en zo perfect op uw noden inspelen.

chronische aandoening


Bij definitief verlies van een functie of blijvende last spreken we van een chronische aandoening. Ook hier kunnen wij u helpen om uw levenskwaliteit op peil te houden. Gezien de gebruiksduur hier definitief in tijd is, opteren we best voor maatwerk. Wij ondersteunen en vervangen uw verloren functie. In elk geval, wij luisteren naar uw noden en houden tijdens het fabricageproces zo veel als mogelijk rekening met uw wensen. Zo wint u uw zelfstandigheid terug. Ortho Medica maakt gebruik van de modernste technieken en zorgt er zo voor dat we onze kwaliteit zeer hoog houden. Ook speciale wensen op esthetisch vlak mogen worden doorgegeven. Ons motto is niets voor niets “bewegen is leven”.

preventieve orthese


Contracturen kunnen optreden na CVA of andere aandoeningen. Deze contracturen kunnen worden voorkomen of gecorrigeerd door middel van een op maat gemaakte orthese. Zo wordt de natuurlijke anatomische stand behouden of wordt er beoogd om deze stand opnieuw te benaderen. Is dat nog nodig zou u zich kunnen afvragen? Zeker, en niet alleen voor het esthetische aspect. Wonden door zweet worden vermeden. De pezen, spieren en gewrichten blijven een normale bewegingsstand behouden waardoor op termijn zelfs een zekere functiewinst kan worden gerealiseerd.

Specifieke info nodig over ortheses?

Soorten orthesen


Cervicale orthese


Van de eenvoudige zachte halskraag tot de halobrace, die het hoofd volledig fixeert.


(Hand) Armorthese


Beschermt uw arm bij een tijdelijk letsel, zoals een peesletsel. Zo geneest u in alle veiligheid. Bij een blijvend letsel of een aandoening ondersteunen de ortheses u in alle comfort.


Romporthese


Bij scoliose, osteoporose of lumbago kunt u een stevig steuntje in de rug gebruiken. Onze steunende (lage rugpijn) en corrigerende (scoliose) korsetten bieden u de ondersteuning en ontlasting die u zo hard nodig hebt. En de vernieuwende materialen zorgen voor een verhoogd draagcomfort.


(Dij) Beenorthese


Voor comfort, mobiliteit en een gevoel van zekerheid. Dit corrigerende apparaat verbetert een foutieve lichaamshouding (contracturen, misvormingen aan de gewrichten, klompvoeten bij baby’s, …). De ondersteunende apparaten verstevigen het skelet en verbeteren de gewrichtsfuncties.

Specifieke informatie nodig?