Prothesen


Een amputatie na trauma of operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Toch hoeft een amputatie geen handicap te zijn voor uw levenskwaliteit. Uw verloren lidmaat krijgt u niet terug, maar uw beweeglijkheid herwinnen en uw activiteiten hervatten, dat kan wel.
En daar willen wij u bij helpen. Want dankzij de huidige technieken en materialen kunt u de meeste van uw activiteiten hernemen. Met een goed aangemeten prothese… vergeet u dat u er één draagt.

Het geheim van een geslaagde revalidatie? Een positieve houding en een perfect passende prothese. Het is misschien wel geen wondermiddel, maar ze brengt u wel weer op de been. Zeker als u er ook helemaal voor gaat. Want dat is nog steeds de beste garantie dat u uw leven normaal verder zet.

Hoe verder u staat in uw revalidatie, hoe meer het RIZIV of uw verzekeringsmaatschappij tussenkomt voor beter materiaal. Hoe hoger uw activiteitsniveau en uithouding, hoe hoger de tussenkomst voor het gebruik van betere componenten. Ook de hernieuwingstermijn wordt beïnvloed door uw activiteitsniveau. Kom gerust vrijblijvend langs voor verdere inlichtingen.

Heb u nog vragen over prothesen?

onder- en bovenbeenprothese

Afhankelijk van het amputatieniveau van de stomp en uw activiteiten, kunnen wij perfect op jouw maat een prothese voorzien. Of u nu de prothese gebruikt om van uw zetel naar het toilet te gaan en terug, of u wil ermee gaan sporten… Ortho Medica heeft voor iedereen de gepaste oplossing. Elk individu is uniek en hiermee wordt rekening gehouden bij de keuze van de materialen.

Sommige stompen lenen zich beter tot bepaalde types prothesen dan andere. Wij assisteren u in de keuze en nemen uw wensen en noden ten harte. Zo kan u uw leven terug opnemen. Bij Ortho Medica maken we gebruik van de modernste technieken. Ook het gebruik van intelligente knieën en voeten hebben wij perfect onder de knie.Boven- en onderarmprothese

Een bovenste lidmaat verliezen is steeds wat ingrijpender dan een onderste lidmaat. Je handen heb je nodig voor dagdagelijkse activiteiten. Daar waar er vroeger enkel esthetische en mechanische oplossingen waren voor een boven- en onderarmprothese, gaan we tegenwoordig meer de high tec-toer op. Wist u dat je een combinatie kan maken van een esthetische prothese en een myo-elektrische prothese?

De myo-elektische prothese van vroeger waar je enkel de grijpfunctie kon nadoen, werd vervangen door high tec-handen als be-bionic en de Michelangelo. Deze handen kunnen zo goed als alle handfuncties nabootsen. Met de juiste prothesist en training kan ook u misschien gebruik maken van deze functies.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

STAP VOOR STAP NAAR DE PERFECTE PROTHESE. EERSTE HULP NA AMPUTATIE.


Luisteren


U bent uniek. Uw levensstijl en lichaamsbouw zijn uniek. Dus is ook uw zorgvraag uniek. Daarom luisteren we naar u. We luisteren en kijken. Tot we uw verwachtingen en behoeften tot in de kleinste details kennen.

Uiteraard koppelen we regelmatig terug naar het therapeutische team dat u begeleidt. Zo zijn we er zeker van dat we tot een oplossing komen die het best bij u past.


Proefprothese


Eerst krijgt u een proefprothese aangemeten. Die draagt u gedurende een periode van maximaal zes maanden. Zo leert u met de prothese omgaan, krijgt u een duidelijk beeld van uw mogelijkheden en ondervindt u wat uw activiteitsbehoefte is.

Bovendien krijgt uw geamputeerde been of arm in deze proefperiode de kans om te ontzwellen en te stabiliseren. U krijgt kousen om deze volumeveranderingen op te vangen. Draagt u al vier kousen bovenop de siliconenkoker? Dan wordt het tijd om de prothese te laten aanpassen.


Definitieve prothese


Ongeveer vier tot zes maanden na de amputatie bent u klaar voor de definitieve prothese. Welk type materiaal en vorm u het best past, hangt af van uw mogelijkheden en van hoe actief u bent. In samenspraak met het revalidatieteam bekijken we welk type prothese voor u is weggelegd. We streven altijd naar een perfecte pasvorm en een juiste materiaalkeuze. Zo zijn sommige onderdelen relatief duur. Om te weten of ze u werkelijk voordeel bieden, kunt u ze eerst even uitproberen voor u ze aanschaft.

Informeer ook bij ons over zwem- en loop protheses