Schoenen


We kennen allemaal het probleem: onze voetproblemen zijn perfect opgelost met een orthopedische steunzool, maar kan ik ze in elke schoen aandoen?

Het antwoord hierop is niet eenvoudig. Afhankelijk van de aard van de aandoening en de steunzool kun je de steunzool in de meeste confectieschoenen dragen. Lukt dit niet, dan moet je eventueel uitkijken naar een nieuw paar schoenen. Koop eerder een nieuwe schoen met een uitneembare zool dan een schoen die een maatje te groot is. Het is van het grootste belang dat uw voet op de plaats van de correctie gehouden wordt, dus niet onderhevig is aan schuifkrachten tussen voet, schoen en steunzool. Met een uitneembare binnenzool winnen wij plaats waar het nodig is:in de hoogte.


Heeft u specifieke vragen?

Wist u dat wij ook een schoenenwinkel hebben, waar u enkel modieuze confectieschoenen vindt met uitneembaar voetbed?

Kom dus gerust eens langs bij Schoenen Bossuyt, Astridlaan 112 te Geraardsbergen of shop online bij www.schoenenbossuyt.be. Ook voor semi-orthopedische schoenen of comfortschoenen kan u hier terecht.

Bij aankoop van nieuwe schoenen dient er vooral te worden gelet op een goede contrefort (stevig hielstuk) en voldoende druk op de wreef. Dit om te kunnen garanderen dat de voet op de plaats van de correctie blijft. Let op bij het kopen van sportschoenen. Sommige merken bieden modellen aan met ingewerkte correcties. Indien u steunzolen draagt, dient u steeds een neutrale sportschoen te kopen.

Mogelijkheden:U kan bij Ortho Medica terecht om te kiezen uit een ruime collectie comfortschoenen en sandalen. Deze schoenen zijn voorzien van een anatomisch gevormd, uitneembaar voetbed dat uw voeten verwent. De uitneembare zolen kunnen eveneens door uw steunzolen op maat worden vervangen. Beschikbaar in open en gesloten versie.
Bij klompvoeten of bij toeing-in (naar binnen gedraaide kindervoetjes), geven (semi-) orthopedische schoenen uitstekende resultaten. Op korte termijn (6 tot 8 maand) boeken we uitstekende resultaten. Ze zien eruit als gewone schoenen, maar corrigeren de voet uitstekend.
Hebt u last van gevoelige voeten, klauwtenen, hallux valgus, reumatide voeten of heeft u diabetes? Uw voet heeft wat meer nodig. Een iets bredere of iets diepere schoen uit al dan niet elastisch materiaal. Met zachte binnenkant zonder voelbare naden. Het klinkt u als muziek in de oren. Maar waar vindt u dit? Enkel uw gespecialiseerde bandagist kan u bijstaan met raad en daad. Spring gewoon even binnen bij Ortho Medica en kies uit de uitgebreide collectie.

Schoenen met uitneembaar voetbed?