Zittechnieken


Onder zittechniek kunnen we twee categorieën onderscheiden: mensen met rugproblemen en mensen met gestoorde zitbalans. Terwijl sommige rugproblemen kunnen worden opgelost door thuiszorgartikelen zoals een betterback, zijn er andere oplossingen nodig voor mensen met een gestoorde zitbalans. We zien niet graag onze geliefden zijdelings hangen in de zetel of rolstoel. Hiervoor heeft Ortho Medica verschillende oplossingen op maat.

Neem vrijblijvend contact met ons op


Zitten in balans


Verzorgt u iemand die weinig of geen zitbalans of rompstabiliteit heeft? Zoekt u zitcomfort voor iemand die halfzijdig verlamd, spastisch, hypotoon of paratoon is, Parkinson of Alzheimer heeft? Bieden standaardvoorzieningen uw patiënt te weinig ondersteuning en comfort?

Ortho Medica verzorgt zitorthesen op maat.

Steunen en meebewegen


Mensen met spasticiteit of hypotonie hebben vaak last van neuromusculaire scoliosen, heupontwrichting, contracturen, doorligwonden en pijn. Daarom dienen onze op maat gemaakte zitorthesen in de eerste plaats als orthopedische maatkorsetten. In tegenstelling tot klassieke maatkorsetten immobiliseert de zitorthese niet volledig. Ze beweegt lichtjes met de gebruiker mee, maar brengt de lichaamsdelen steeds weer in de juiste positie terug.


Optimale ondersteuning en correctie

Onze maatwerk-zitorthese maakt een goede en comfortabele zithouding mogelijk voor wie extra ondersteuning of correctie nodig heeft:


Komt voor bij jonge kinderen en ontwikkelt zich opvallend snel. Als u er op tijd bij bent, voorkomt een zitorthese met succes dat de toestand erger wordt.
Door een spreiding in te bouwen, kan de heupkom zich normaler ontwikkelen. Het effect? Minder kans op luxatie, makkelijker bewegen en minder pijn.
De gebruiker zit in een comfortabele houding die reflexen afremt. Het gevolg is een lagere tonus en het behoud van passieve en actieve bewegingsuitslag van de gewrichten.
Wie constant zit, heeft een hoger risico voor decubitus, vooral bij de stuit. We zorgen voor een optimale ondersteuning, waardoor onderuitzakken niet meer mogelijk is.
Neuromusculaire scoliose, heupluxatie, spasticiteit, contractuurvorming en decubitus kunnen in diverse stadia zorgen voor toenemende pijn bij de patiënt. Dankzij onze zitorthesen vermindert de pijn aanzienlijk. Dat resulteert in een directe verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

Specifieke informatie nodig?